5 billige seværdigheder, du bør se, når du er på ferie i Lemvig

5 billige seværdigheder, du bør se, når du er på ferie i Lemvig

Lemvig er nok ikke det geografiske punkt på danmarkskortet, som du kender mest til. Faktisk kan du sikkert ikke nævne én seværdighed, Lemvig er kendt for. Men Lemvig og omegn byder på flere naturskønne oplevelser og seværdigheder, der klart er et besøg værd.

Generelt set er det billigere at holde ferie i de lavt befolkede- og mindre turistede områder, både sommerhuse og seværdigheder er betydeligt mere prisøkonomiske end de mere populære feriedestinationer. Så er budgettet stramt, så får du god valuta for pengene her.

Prisniveauet ved forlystelserne er nogle helt andre end du finder I de større byer, og det gør din ferie i Lemvig til en økonomisk en af slagsen. Derudover giver nogle arbejdspladser, brugsforeninger og a-kasser medarbejderfordele og medlemsrabatter, der kan give gode besparelser på din ferie.

Bovbjerg Fyr

Fyret, der ligger helt ud til Vesterhavet og dens skønne brede sandstrande, er et besøg værd. Ikke alene på grund af den betagende udsigt fra fyrtårnets tårn, som også huser kunstudstillinger med lokale, nationale eller internationale kunstnere.

Slå et smut forbi fyrets restaurant, hvor du kan få en hurtig bid frokost og nyde den gode udsigt.

Fru Pedersens Hus

Fru Pedersens Hus er et bed & breakfast sted holdt i engelsk stil. Her kan du i sommerperioden, i weekenderne, nyde haven, hvor du kan finde inspiration til egne haveprojekter. Du kan også komme indenfor i huset, som er indrette med nyt og gamle møbler. En samlet rundvisning sluttes af med kaffe i haven og koster 100 kr. pr person alt inkl.

Mønsted kalkgruber

I Mønsted kalkgruber får du indblik i en forunderlig verden, når du bevæger dig i de 60 km lange minegange. Kalkgruben er verdens største og du kan tage minetoget rundt i de lange gange forbi de store bunker af kalk og flint. Toget kører dybt ind i minen mellem kalksøjler og rislende bække for til sidst at ende ved biografen, hvor I kan se en film om historien, flagermus og kalkbrydning i minen. Toget kører fra maj til midten af August, og en tur koster en 20 kr.

Nørre Vosborg i Vemb
Nørre Vosborg er et mødested for kunst og kultur i området. Her kan man arrangere fester eller erhvervsarrangementer i et af herregårdens mange lokaler såsom i riddersalen, herregårdsstuerne eller i et af konferencelokalerne. Som privatperson kan man overnatte i et af de 56 værelser, som herregården råder over. I løbet af året bliver der arrangeret spændende kunstudstillinger og koncerter.

En overnatning koster omkring 900 kr., men der er også mulighed for blot at nyde en god brunch i de smukke omgivelser.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.