5 måder at underholde dig selv på i ferien

5 måder at underholde dig selv på i ferien

Sommerferien er allerede begyndt for en del af danskerne og mange er allerede på vej sydpå må de sydeuropæiske sandstrande eller på vej vestpå hvor de danske sommerhuse står og venter. I modsætning til sydpå så kan det danske sommervejr være ualmindelig uforudsigelig og hvis det skulle gå hen og blive en vår sommer i løbet af din ferie så kommer der her en kort guide med 5 ting som du kan underholde dig selv med i løbet af ferien.

1: (Gen)Læs en god bog

En af de bedste måder at underholde sig selv på i ferien hvad enten vejret måtte være godt eller skidt er ved at læse en god bog. At læse er en særdeles mangfoldig oplevelse alt efter hvilken type litteratur man beskæftiger sig med og også alt efter hvilken genre eller forfatter man sidder med imellem fingrene. Alternativt er sommerferien også en god mulighed for at genlæse en bog du læste for mange år siden. Således er der mange bøger som er værd at genlæse og som vi skifter perspektiv på, i takt med vores alder. Men under alle omstændigheder bør sommerferien bruges på afslapning og fordybelse, og her er en god bog en god måde at opnå dette på.

2: Find nål og tråd frem og sy

En anden god måde at slappe af på og stadig få lavet noget er ved at sy eller strikke. Dette er en gammel hobby der i de senere år er blevet meget populær igen. Det skyldes hovedsageligt, at flere gerne vil lave deres eget tøj og at det er en god måde at være social på. Man kan således både sy for sig selv eller sammen med andre og uanset hvad så kan man berige sig selv med noget nyt tøj uden at dankortet knækker midt over eller, man kan reparere noget af sit gamle tøj. Hvis du leder efter et godt udvalg af strikkeartikler finder du det her.

3: Vær fotograf for en dag

Endnu en aktivitet man kan give sig til uanset om vejret er godt eller skidt er at lege fotograf for en dag. Selv hvis vejret er dårligt kan man sagtens gå på jagt efter spændende motiver og lave en flot billede serie. Her er man igen overladt helt til sig selv og det er kun fantasien der sætter grænser. Derudover kan man også alt efter teknisk snilde bruge lang tid på at finpudse og færdiggøre sine billeder.

4: Gå i køkkenet og prøv nye opskrifter af

En anden løsning kan være at tilbringe en dag i køkkenet. Hvis vejret er dårligt kan det være oplagt at bage en dejlig varm kage, eller endda småkager eller konfekt. Alternativt kan man også gå på jagt efter nye opskrifter på nettet, og prøve dem efter eller muligvis lave forbedringer. At prøve nye opskrifter af er altid en garant for spænding og oftest stor tilfredshed når man er færdig.

5: Spids blyanten og skriv

En sidste ting man kan give sig til i løbet af ferien er at skrive. For at skrive er både afslappende og uhyre interessant på samme tid. Man har her muligheden for at lukke hverdagen ude og forsvinde ind i sin egen kreativitet. Derudover er der masser af muligheder at vælge imellem. Man kan således både starte med at skrive en bog, hvis man har gået rundt med sådanne tanker eller man kan oprette sin egen blog og begynde at dele ud af alt fra gode råd til personlige holdninger. Uanset hvad du gør så er der kun en til at bestemme og det er dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.