Ålborg Zoo, kom og se de vilde dyr

Ålborg Zoo, kom og se de vilde dyr

Elefant

Ålborg Zoo blev bygget i 1935 i udkanten af hvad der dengang var Ålborg by, men som tiden er gået og Ålborg er vokset, er den Zoologiske have blevet opslugt af byen, og kan nu betegnes som en bynær dyrepark, den ligger faktisk nær hvad der nu betegnes som centrum.

Med sine mange forskellige racer af dyr, har Ålborg Zoo et stor diversitet og tilbyder mange forskellige aktiviteter, ligefra grillplads, legeplads, undervisning med tamme dyr, børne zoo hvor man kan kæle med tamme geder.

Der er også de mange imponerende og eksotiske dyr, så som elefanter, giraffer, aber, løver, tiger, og isbjørne og mange flere.

 

  • Fodringtiderne er et stort tilløbstykke, her kan du se hvordan de forskellige dyr, bliver fodret og det er tit her de er aller mest aktive.

 

  • Zoofari-scene, er et undervisningstilbud tiltænkt de yngste, men alle er velkommen, her kan man lærer om en masse af Ålborg Zoo’s dyr og møde f.eks. Rosa, det søde lille tamme vildsvin.

 

  • Rovdyr anlægget blev bygget i 2012, og her kan du se Tiger fra Sumatra og Indiske løver, som indgår i et stort avls projekt på tværs af internationale grænser.

 

 

Ålborg Zoo – FamilieZoofari

Hvis du vil have en god dag med ungerne, så er Ålborg Zoo lige stedet for hele familien, foruden en masser spændende og eksotiske dyr, så går Dyreparken også meget op i at tilbyde en masse gode aktiviteter, med vægt på undervisning, her har du mulighed for ” hands-on ” erfaring, det betyder at man lærer bedst ved at se, røre og eksperimentere, derfor har Ålborg Zoo et utal af udstoppede dyr, som børnene kan pille ved, inklusiv klør og tænder som de dygtige undervisere kan fortælle om.

Her er også Zoofari-scenen hvor der bliver lavet shows med trænet dyr og underholdere for de yngste, her kommer Safari Simon og underholder med historier om aber og dets lige.

Dyreparken har en stor lege plads med et stort grillområde lige ved siden af hvor du kan tilberede dit medbragte mad så hele familien kan nyde en hyggelig dag i parken.

Ålborg Zoo – Rovdyr anlæggetTiger

 

Tilbage i 2012 blev rovdyr anlægget færdiggjort og her blev indhentet tigere fra Sumatra og løver fra Indien, nogle virkelig imponerende og frygtindgydende dyr, de indgår i et større avls projekt som er et globalt tiltag for at bibeholde truet dyrearter.

Vi kan da heldigvis sige at avls projektet virker, for på billedet under, ses en stolt og meget vagtsom, mor der holder øje med sin 3 uger gamle unge.

Tigerunge
2014

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.