Efterårsguide: Tre ting du skal opleve i Holstebro i efterårsferien

Efterårsguide: Tre ting du skal opleve i Holstebro i efterårsferien

Holstebro er en af Danmarks ældste og unikke byer men på trods af dette, så er der mange der aldrig har lagt vejen forbi denne nordjyske perle. På trods af det, så har Holstebro i forhold til sin størrelse meget at byde på, så hvis du overvejer at tage en tur til Nordjylland i efterårsferien, kommer der her en kort guide til tre ting, du bør opleve i Holstebro.

1: Holstebro Badeland

En af de første ting man bør besøge i Holstebro på en råkold efterårsdag er Holstebro Badeland, der ligger placeret lige i hjertet af byen, lige ved siden af gågaden, som vi vender tilbage til. For Holstebro er nemlig en by der er særdeles glad for svømning, og derfor har byen i mange år haft en af landets største og bedste svømmeklubber med et dertil liggende badeland. Holstebro Badeland byder på masser af store bassiner i forskellige temperaturer, samt en af landets største indendørs vandrutsjebaner, så du kan være helt sikker på både at kunne holde varmen på en kold dag, samt at få masser af sug i maven, hvad enten du foretrækker at springe fra vipper eller at køre i rutsjebane.

2: Holstebros Gågade

Efter du har været i svømmehal kan du meget passende vælge at gå en tur igennem Holstebros Gågade, der ligger lige ved siden af svømmehallen. Holstebro er flere gange blevet kåret til både Danmarks bedste handelsby, samt Danmarks flotteste handelsby, så selvom du ikke har tænkt dig at få pengene op ad lommen, så er selve turen igennem gaden noget helt for sig selv. Udover at gågaden er fyldt med butikker, der sælger alt fra tøj, sko elektriske apparater, bøger og meget andet, så er gågaden spækket med kunst herunder integrerede springvandet der er gravet ned i gaden. På vej op igennem gågaden vil man også passere Holstebros vartegn, skulpturen Kvinde på kærre, også kaldet ”Maren”, der er placeret foran Det Gamle Rådhus i Holstebro midt på gågaden. Udover masser af butikker og kunst er gågaden også spækket med hyggelige cafeer, restauranter og ikke mindst special butikker, så hvis sulten skulle melde sig er der gode muligheder for at få den stillet.

3: Musikteateret i Holstebro

Sidst men ikke mindst så bør man også lægge vejen forbi det berømte og unikke musikteater i Holstebro, der ligger lige ved siden af Hotel Schaumburg et stenkast fra gågaden ved Den Røde Plads. Holstebro har i mange år været kendt for at huse Peter Schaufuss balletten og blandt andet derfor valgte man i sin tid at opføre en af Danmarks flotteste musikteatre. Musikteateret i Holstebro huser igennem hele året en lang række af Danmarks bedste kunstnere indenfor enhver kategori, hvad enten der er tale om teater, revy, comedy, ballet eller musik.  I dette efterår kan man således både opleve Thomas Warberg, Kim Larsen og opførslen af musicalen ’Dirch’. Så hvis du overvejer at lægge vejen forbi Holstebro, så tjek altid hvilke kunstnere, der er i byen og køb en billet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.