Gå på kulturoplevelse i Lemvig

Gå på kulturoplevelse i Lemvig

Mange tror, at de skal til de større danske byer for at opleve kunst og museer, men faktisk har Lemvig rigtig meget at byde på, når det kommer til kunst.

Disse oplevelser kan du kombinere med, at du er på ferie i området, hvor du nyder den smukke natur ved Lemvig.

Religiøs kunst

Lemvig var tidligere en meget religiøs landsdel i landet, og religion fylder stadigvæk meget i området. Derfor et det helt oplagt, at du også ser deres museum for religiøs kunst.

Museet hedder Museet for Religiøs Kunst, og det er præcis, hvad du finder her. De har forskellige udstillinger alt efter, hvornår du besøger dem.

De har selvfølgelig også faste udstillinger, og det er ikke det hele som har noget som helst med religion at gøre. Museet er en oplevelse for alle. Bl.a. deres Østgrønlandske samling.

I sig selv er det værd at besøge stedet pga. deres udsigt. De har en flot og imponerende bygning ud til Limfjorden.

Du finder det på Standvejen 13 i Lemvig.

 

Besøg Jens Søndergaards Museum

Museet ligger ved Ferring og her er meget af Jens Søndergaards kunst udstillet. Han var en stor kunstner i 1900 tallet og en vigtig skikkelse i dansk modernisme.

Her finder du en række smukke naturbilleder, som han har malet. Han var især vild med at male havet og landskaber, og det er nok, fordi han boede i dette smukke naturområde. Mange har været inspireret af vesterhavet, hvor der altid virker til at være gang i den.

Det koster kun 25 kr. at komme ind og børn under 18 år er gratis. Så hvis du omkring Lemvig, bør du ikke snyde dig for dette lille men fantastiske museum.

 

Besøg det lille kulturhus

Den gamle Smedie er, som navnet antyder, en gammel smedie, som i dag bliver brugt til kulturarrangementer. De fleste arrangementer er gratis, så det er et af de steder, hvor du møder lokale, som er interesseret i kunst.

De udstiller løbende malerier og kunsthåndværker.

Hvis du deler din oplevelser fra Lemvig med andre, er vi helt sikre på, at de også tager på ferie hertil. Du er velkommen til at dele dine oplevelser om stederne, mens du er her. Derfor kan det være en god idé at investere i et trådløst bluetooth headset til iPhone 7.

 

Vi håber, at du og din familie får masser af glæde af at besøge disse steder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.