Hvem skal arve sommerhuset?

Hvem skal arve sommerhuset?

Testamenter er ikke noget, vi tænker over, at vi behøver at skrive. Men realiteten er, at en dag skal vi herfra, og vi kan ikke selv styre, hvornår det sker. Der er mange gode årsager til at skrive et testamente, så du er sikker på, at din sidste vilje bliver opfyldt. Vi vil i denne artikel beskrive, hvorfor du skal komme i gang med at skrive et testamente, og vi vil også give dig et råd til, hvordan du kommer i gang med at skrive det.

Anledning til at tænke tilbage

Testamenter behøver faktisk ikke at være kedelige at skrive. Tænk på, hvilken glæde dine familiemedlemmer og andre arvinger vil få af at arve de ting, du ved, de vil blive glade for. Du kan gøre det lidt mere personligt at skrive testamente ved også at skrive en lille personlig note til hver arving om, hvorfor netop de skal arve det, de skal. Det giver anledning til at tænke på gode, mindeværdige begivenheder, og faktisk vil du opleve, at det at skrive et testamente sætter livet i perspektiv, og at du fremover vil sætte mere pris på livet og dine nærmeste.

Gør dine arvinger en tjeneste

Er der ikke skrevet testamente, så det er uklart, hvem der skal arve hvad, er det op til de efterladte selv at afgøre sagen. Dette kan resultere i, at personer, du ikke ønskede skulle arve en bestemt genstand, netop arver den, eller at det ikke blev lille Signe og hendes kommende familie, som du helst så arvede sommerhuset. Yderligere gør du dine efterladte en stor tjeneste ved at skrive testamente. Netop arv, der er op til de efterladte selv, er kendt for at give anledning til uvenskab, og flere familier er simpelthen brudt på denne måde som følge af skænderier og beskyldninger.

Få hjælp til testamentet

Især de store arvestykker, som penge, hus, bil og ikke mindst sommerhus, er vigtige at få lavet testamente over. Du har sikkert allerede fået lyst til at skrive testamente, men hvordan gør du så? Det kan være svært at vide, hvordan man skriver et testamente, så det er udført korrekt og er juridisk gyldigt. Det er der dog råd for, for kontakter du en advokat, kan du få professionel hjælp til at skrive dit testamente. Der er nemlig særlige regler, alt efter hvilken civilstatus du er i, og også hvilken civilstatus dine arvinger er i. Det kan for eksempel være, at du vil sikre dig, at din svigersøn stadig arver noget efter dig, selvom din datter og svigersøn bliver skilt. Det kan også være, du vil have aldersbegrænsning på arvepenge, så de først kommer til rådighed, når arvingerne fylder 18 år. Alt dette er noget, en advokat kan hjælpe dig med. Vil du have hjælp til at skrive dit testamente, så tryk her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.