Hvordan er reglerne for at udrejse på dagpenge?

Hvordan er reglerne for at udrejse på dagpenge?

Når du er på dagpenge, har du ikke ret til blot at rejse til udlandet i længere tid, hvis du skal på ferie eller andet. Du skal være til rådighed på arbejdsmarkedet med en dags varsel efter de gængse regler.

Dette vil du ikke kunne være, hvis du er mere end én dag i udlandet. Ligeledes skal din bopæl være i Danmark, hvis du skal overholde reglerne for dagpengemodtagere og fremadrettet også modtage dagpenge.

En alternativ mulighed for at komme væk fra dit hjem i længere tid er ved, at du flytter din adresse i en periode. Det kunne eksempelvis være i et sommerhus. Dette er lovligt, hvis du stadig er aktivt søgende og ellers opfylder reglerne for dagpengemodtagere.

Ønsker du denne mulighed for at komme væk fra dit hjem i en længere periode, vil du skulle melde det til både dit jobcenter og din a-kasse.

Kontakt dit jobcenter

Hvis du ønsker ferie, skal du have fat i og meldt det til dit jobcenter. Dette kan du nemt selv gøre på nettet, hvor du kan melde din ferie. Du skal dog være opmærksom på, at du skal melde din ferie senest 14 dage før din afrejse samt til din a-kasse mindst én dag før.

Derudover må der ikke foreligge møder eller andre samtaler i forbindelse med dine dagpenge eller din a-kasse i den periode, hvor du er udenlands.

Det kan derfor være en god idé at skrive det ind i din kalender, at du skal have kontaktet dit jobcenter samt din a-kasse, hvis du skal på ferie til udlandet, således at de er informeret om det.

Det kan have store konsekvenser

Er der alligevel et møde eller en samtale og du ikke møder op, vil det kunne have store konsekvenser for dine dagpenge og din dagpengesats for dine dagpenge fremadrettet, hvis du ikke har mulighed for at møde op.

Ydermere er der blevet lavet flere kontroller i de danske lufthavne af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i forbindelse med, om nogle af de udrejsende modtager offentlige ydelser.

Bliver du snuppet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i forbindelse med din udrejse til udlandet og du samtidig modtager offentlige ydelser, vil du skulle betale dine offentlige ydelser tilbage igen.

Udover det vil du også blive udelukket fra at kunne modtage offentlige ydelser i en længere periode.

Det kan derfor have store konsekvenser for dig, hvis du ikke overholder reglerne for at udrejse, når du er på dagpenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.