Naturskønne Efterårs-oplevelser i Lemvig og omegn

Naturskønne Efterårs-oplevelser i Lemvig og omegn

Efteråret og dets farver, dufte og lyde er over os, og naturskønne oplevelser venter lige om hjørnet. Her giver dig vores bedste tips til alternative og en naturskønne oplevelser for hele familien, når efterårsferien går til Lemvig.

Efterårsferie i Danmark er dejligt! Der skal ingen tvivl herske fra vores side om, at de smukke og spændende seværdigheder som Mønsted kalkgruber, Bovbjerg fyr og Jyllandsakvariet er populære med god grund. Alligevel vil vi gerne slå et slag for alle de anderledes oplevelser og smukke natur du kan opleve beklædt i efterårsfarver i Lemvig og omegn.

 

Klosterheden

Hvad enten efterårsferien er i selskab med familien, måske også bedstemor og bedstefar, eller bare en vennetur til det vestjyllandske er en tur i skoven en nødvendighed. Klosterheden Plantage er med sine 6.400 hektarer Danmarks tredjestørste skov, og ligger lige udenfor Lemvig.

I skoven kan du med egne øjne opleve de store smeltevandsdale fra istiden, samt et varieret dyre- og planteliv. Især sidstnævnte er en stor oplevelse på denne tid af året. I skoven finder du både de ældgamle ædelgraner, bjergfyr, rødgran, sitkagran, birk, bøg, eg og de mere sjældne linnæa, skælrod, guldblomme, plettet gøgeurt og forskellige arter af ulvefod. Alt i alt danner de mange forskellige træsorter rammer for et væld af farver og dufte af forskelligt løv.

Til at underholde børnene kan I samle flotte eksemplarer sammen af det nedfaldne løv og enten presse i bøger, eller lave andre sjove hobbyaktiviteter med. Hvis ferie-medlemmerne er til en anelse mere aktion-packed ferie, lægger Klosterheden inde med flere af de bedste mountainbike-ruter i landet. Så hvad med at nyde synet af efterår i Danmark på ryggen af en jernhest?

 

Lemvig Sø og Lemvig havn

Hvis ferien skal stå på fordybelse og ro, kan en tur til henholdsvis Lemvig sø varmt anbefales. Lemvig sø, der ligger midt i byen, er velegnet til fiskeri og fordybelse. Ved køb af fisketegn i turistinformationen kan du fordybe dig alene i tanker eller tage hele familien med, og vædde om, hvem der fanger den første eller største fisk. I søen kan du både fiske gedder, aborrer, ørreder, ål og skaller. Så tag din gamle sweater på og lad bare skægget stå, og tag på fisketur i efterårsferien ved Lemvig sø.

Hvis du modsat trænger til at høre vindens pisken og bølgernes brusen, skal du tage en tur på Lemvig havn. Efteråret er nemlig mere lydt, end de andre årstider. Om efteråret blæser det mere, regnen falder i større grad og hårdere, det sker at hagl strømmer ned fra himlen og at bølgerne brækker med stort bulder og brag. Efterår er altså mere end farver og dufte – det skal høres. Eventuelt med høreapparater, hvis bedstemor og bedstefar skal med! Hvis efterårsferien går til Lemvig, anbefales det at tage en tur på havnen. Denne ligger i forlængelse af byen og har de senere år ændret sig fra at være en erhvervshavn til en oplevelseshavn. havnen opleves bedst om efteråret – i både farver, duft og lyd.

 

Er du blevet betaget?

I så fald forstår vi det udmærket. Tænk at kunne bo i så skønne naturomgivelser, men samtidig tæt på et spirende byliv. Der behøver imidlertid ikke være så langt fra tanke til handling, når det gælder det at plate nye rødder i Lemvig.

I de smukke afkroge af Danmark er boligpriserne helt vendt på hovedet i forhold til hvad man oplever i byerne. Der er masser af mulighed for at finde en bolig til din familie, som opfylder de krav I har til en sådan. I Lemvig og omegn finder man bland andet masser af nedlagte landbrug, små parcelhuse med store haver og de klassiske dødsboer, som fungerer perfekt til det næste gør-det-selv-projekt. Hvis du stadig leger med tanken om et lækkert og betaleligt familiehus, kan du se mere her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.