Oceanarium – Europas største Akvarium ligger i Hirtshals.

Oceanarium – Europas største Akvarium ligger i Hirtshals.

Nordeuropas STØRSTE AkvariumNordsøen ocenarium hall

I Hirtshals kan du besøge det største akvarium i Nordeuropa, hjemsted for et utal af forskellige fisk og havdyr, inklusiv de nuttede stenbidder-unger, legesyge sæler og den glubske havkat, det gigantiske Oceanarium er en imponerende attraktion med over 4,5 millioner liter vand.

 

  • Se klumpfisken, importeret helt fra Barcelona, en Fisk som normalt lever på 600 meters dybde.

 

  • Oplev hvordan det er at været midt i en orkan, prøv vores blæse maskine, som kan simulere selv det hårdeste blæsevejr.

 

  • Se vores dykkere på dybt vand, svømme sammen med stimer af fisk, sultne hajer og andre store fisk når de skal have mad.

 

Oceanarium – et gigantisk akvariumDykker

Nordsøen – Oceanarium er et kæmpe saltvandsakvarium hvor du kan se meget af det dyreliv der findes dybt under overfladen af Nordsøen. det er så stort at der skal 4,5 millioner liter vand til at fylde alle de forskellige akvarier, på skærme rundt omkring bliver bliver de besøgende informeret omkring hvad der foregår bag de stor tykke glas vægge, nogle af dem er op til 45 cm. tykke for at kunne holde til det enorme tryk der skabes af alt det vand i akvarierne.

Dagligt hopper der dykkere ned og fodre fiskene, dette plejer at være én af de helt store oplevelser, og især når en dykker hopper ned til de kæmpe store klumpfisk og de andre sultne fisk. mens dykkeren er under vandet, snakker dykkeren direkte til publikum gennem mikrofon som er indbygget i dykkermasken.

 

Klumpfisken fra BarcelonaKlumpfisk

Klumpfisken er en besynderlig én, den kan blive op til 4 meter lang og veje op til 1100 kilo, den ligner ikke ligefrem en normal fisk, det er jo nok også derfor den har det passende navn, Klumpfiskene i Oceaniumet er hentet helt fra Barcelona og er ikke normalt en fisk du bare lige møder ude i de danske fjorde, den lever generelt på 600 meters dybde, og er faktisk den støreste levende benfisk i verden.

 

Rørebassinet.Rørebassin

Kan du lide at få lidt våde hænder så har Oceanariumet også nogle rørebassiner, her kan du komme helt tæt på de havdyr der lever på havbunden, du kan stikke hånden direkte ned til fisk som eksempelvis havkarudser, søstjerner, krabber, søpindsvin og hvis du virkelig er modig kan du endda gå over til rokke bassinet, hvor du har mulighed for at klappe sømrokker eller en kæmpe pigvar.  så alle kan får en god oplevelse med hjem.

Tag familien med og gå på ekspedition til de syv destinationer – til vands, til lands og helt til bunden af Nordsøen. Følg vores dykker i dybet, når han fodrer stimefiskene, klumpfiskene, hajerne og alle de andre fisk i det store Oceanarium.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.