Sådan får du en god ferie med børnene

Sådan får du en god ferie med børnene

Det kan være rigtig dejligt at tage på ferie rundt i Danmark med børnene, men det kan også være rigtig hårdt. Derfor har vi sørget for nogle gode råd til der, der overvejer en ferie i Danmark med hele familien. Det er ikke en guide til, hvad I skal opleve, men derimod råd til, hvordan alle nyder ferien mest muligt.

Underholdning i bilen

Hvis du holder ferie i Danmark, så er der højest sandsynligt også en del kørsel. Selvom det ikke føles som lang tid for en voksen, så kan der nemt opstå kedsomhed hos familiens yngste. Det kan blive en meget belastende oplevelse for hele familien, hvis først den kedsomhed får lov til at udvikle sig til uenigheder på bagsædet, for så ender det ofte i skrig og skrål.

Et godt råd er derfor selv at lade børnene pakke en taske med legetøj og lignende, som de kan have med på bagsædet. I kan også overveje at medbringe en lydbog, som hele familien kan lytte til i fællesskab.

Det er en god måde at gøre køreturen til noget hyggeligt i stedet for kedelig transport, der bare skal overstås.

 

Sørg for god nattesøvn

God nattesøvn er ofte essentielt for, at man kan nyde dagen. I familier er det desværre sådan, at hvis de mindste ikke sover, så får forældrene heller ikke meget søvn.

Du kan hjælpe dine børn til at sove bedre på ferien ved at medbringe dyner, bamser og lignende hjemmefra. Man sover bedre i seng, der virker velkendt og tryg. Det gælder især de mindste.

Du kan eventuelt kigge her og finde alt, hvad du skal bruge for at sikre en god nattesøvn til hele familien, når I er på ferie. Har barnet yndlingsbøger, kan det også være en rigtig god idé at tage disse med, så der kan blive læst højt før sengetid. Der sker ofte meget på en ferie, og en bog er en god måde at falde til ro.

 

Ferien er for alle

Når I holder ferie, er det vigtigt at huske, at det er hele familien som holder ferie. Det betyder, at de voksne også skal have lov at holde fri. Giv børnene tid til at underholde sig selv, så I også kan slappe af. Det hjælper jer til at komme tilbage til hverdagen med mere energi i stedet for mindre.

Det er også helt i orden at vælge et par attraktioner, som primært tiltaler de voksne. I skal måske ikke bruge seks timer på museum, men der er ingen, som tager skade af et hurtigt besøg. Lav aftaler med børnene om hvad I skal opleve og mind dem om, at de også får lov at lave de ting, som de har lyst til.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.