Det skal du smage på i Skagen

Det skal du smage på i Skagen

Skal du på weekendtur eller ferie i Skagen, er der naturligvis fisk samt skaldyr på menukortet. Udover at være beriget med Danmarks nordligste punkt, kan Skagen også byde på mange andre flotte seværdigheder.

En af de helt unikke seværdigheder ved et besøg i Skagen er Råbjerg Mile, der er en af de største vandreklitter, som vi har i hele Europa. Det er her naturen får lov til at råde for sig selv og har du børn med, vil de kunne få lov at prøve kræfter med nogle af de meget stejle sandbakker, der findes i massevis ved Råbjerg Mile.

Slagter Munch

Skrevet i samarbejde med portalen for nem mad: Hungry.

Skal du have en god madoplevelse, om end du blot er på besøg i Skagen eller på ferie, bør du tage ind forbi Slagter Munch. Slagter Munch er en fantastisk og Danmarkskendt slagter oppe i Skagen, der producerer fødevarer på den bedste håndværksmæssige måde.

Det er også her, at den berømte Skagen Skinke stammer fra og er ligeledes en spise, som du bør smage på, når du er i Skagen. Skagen Skinken har eksisteret siden år 1990 og hos Slagter Munch, laver de hvert år 5000 af disse skinker.

Det er dog ikke uden hårdt arbejde. Kvalitet tager tid og der går op til 12 måneder fra skinken bliver saltet første gang til den færdige Skagen Skinke, er et slutprodukt. I processen på de 12 måneder har Slagter Munch fat i skinkerne 25 gange og der er derfor tale om et unikt håndværk.

Gastronomisk oplevelse

Er pengepungen i orden, kan en gastronomisk oplevelse i Skagen også være interessant. På Ruths Hotel som for mere end 100 år siden startet som et lille pensionat på et ødet klitlandskab til nu, at være blevet et 5-stjernet hotel med en gourmetrestaurant samt en wellnessafdeling, kan du få en madoplevelse ud over det sædvanlige.

Der fås ikke mindre end en 3-retters menu og op til en 8-retters menu, hvoraf alle deres menuer bliver sammensat af sæsonens ypperligste råvarer af køkkenchefen Dennis Juhl. En fiskemenu bestående af 4 retter eller en Ruths Menu, som består af 8 retter, kan være noget du bør overveje, hvis du er på besøg i Skagen.

Det kan klart anbefales, at spise en frokost på Ruths Hotel, men der er også mulighed for at få en eller flere overnatninger på det 5-stjernet hotel. Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, da bare maden til to voksne, hurtigt løber op i flere tusinde kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.