Sommerhusguiden: fem sjove aktiviteter du kan lave i dårligt vejr

Sommerhusguiden: fem sjove aktiviteter du kan lave i dårligt vejr

En ny undersøgelse fra sommerhusportalen Cofman viser, at Lemvig Kommune er det 8. mest besøgte sommerhusområde af danske turister. Og det er med god grund. For Lemvig-området huser mange naturskønne områder, der er helt perfekt, hvis man gerne vil væk fra dagligdagens ræs og finde den indre ro. Men det danske vejr er berygtet for sin drilskhed.  Som sommerhusgæst håber man selvfølgelig altid på godt vejr, men hvis I skulle være så uheldige at vejret ikke er med jer, kommer der her 5 sjove aktiviteter man kan lave i dårligt vejr i sommerhuset.

Spille kort og brætspil

Hvis vejret skulle gå hen og blive dårligt er det en oplagt mulighed at finde et godt brætspil eller et sæt kort frem. Antallet af såvel kort- som brætspil er uendelige og der er masser af gode muligheder for både at konkurrere og drille hinanden, som man skal.  Dette giver samtidig hele familien muligheden for at sætte sig sammen og være sammen. Med et rigtigt spændende spil kort foran sig, glemmer man pludselig regnen og blæsten og i sidste ende kan det endda blive helt hyggeligt.

Hygge foran fjernsynet

Selvom sommerferier ofte handler om at være sammen og være udenfor i den skønne natur, kan det være en god løsning at samle hele familien foran fjernsynet om en god film eller måske endda en spændende serie. Hvad enten Iforetrækker de traditionelle tv-kanaler eller I har en bærbar computer eller tablet med adgang til Netflix, HBO Nordic eller Viaplay, så er der mange muligheder at vælge imellem. Med denne aktivitet kan man ligesom før hurtigt samle familien og finde hyggen frem sammen med sunde snacks eller popcorn. Derudover er det oplagt at lave nogle popcorn og finde en kølig sodavand frem fra køleskabet.

Tag i svømmehal – kom tilbage i sommerstemning

Hvis det både regner og føles koldt, og du virelig vil i sommerstemning, kan du gøre dette ved at tage i svømmehal. Her er temperaturen anderledes lun og du kommer hurtigt tilbage i sommerstemning efter en kold dukkert. Børnene er sikkert også vilde med vandet og varmen, så hvis naturen ikke viser sig fra sin bedste side, må man tage sagen i egen hånd. Her kan især Holstebro Badeland anbefales, hvis du mangler et godt sted at tage hen med børnene.

Byg en indendørs hule

At bygge huler vil altid være en tidløsklassiker for både børn og andre barnlige sjæle og det er især om sommeren, der er god mulighed for at grave sig ned i skoven. Men selv hvis det skulle regne, kan du hurtigt skabe ekstra god hygge ved at bygge en hule af dyner og pudder. Det tager ikke lang tid, men dine børn bliver uden tvivl vilde med det. Eventuelt kan man kombinere dette med en kop varm kakao og en god børnebog – det bliver næppe meget bedre end dette.

Tilbring en hel dag i køkkenet

En sidste ting, man kan gøre sammen som en familie, hvis vejret er dårligt er, at tilbringe en dag i køkkenet sammen. Sæt børnene i sving og gå i gang med at forberede et sandt festmåltid. Inddrag børnene og lær dem en ting eller to undervejs enten om mandlavning eller bagning. Ferien giver ekstra tid til at kaste sig over nye opskrifter og prøve nye smags kombinationer af. derudover går tiden hurtigt på denne måde, og i sidste ende vil i få en rigtigt hyggelig stund, når I sammen kan sætte aftensmaden på bordet. Hvis du mangler lidt inspiration i køkkenet kan du finde det her.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.